'Dost voor tien miljoen euro en vierjarig contract op weg naar Wolfsburg-uitgang'

'Dost voor tien miljoen euro en vierjarig contract op weg naar Wolfsburg-uitgang'

26-08-2016 16:41
6

Bas Dost staat voor een vertrek bij VfL Wolfsburg. De Oranje-spits, die al de hele zomer wordt gelinkt aan andere clubs, zou een principe-akkoord hebben bereikt met Sporting Portugal.

De topclub uit Lissabon betaalt een slordige tien miljoen euro voor Dost, die zijn laatste contractjaar is ingegaan bij Wolfsburg. Hij heeft een aanbieding voor vier seizoenen op zak. Opvallend genoeg wordt de aanstaande transfer van Dost vrijdagmiddag bevestigd door Thomas Tuchel, de trainer van Borussia Dortmund.

Op de wekelijkse persconferentie van Tuchel in Dortmund liet hij doodleuk optekenen dat Dost naar Sporting verkast. "Ze hebben, volgens mij, Bas Dost gehaald", aldus Tuchel. Sporting en Dortmund werden donderdag aan elkaar gekoppeld bij de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Helemaal rond is de overgang nog niet, melden Duitse en Franse media vrijdag. Dost heeft nog geen medische keuring ondergaan én is nog niet volledig akkoord met het contractvoorstel uit Portugal. Ondanks alle transferberichten lijkt de 27-jarige spits 'gewoon' te starten voor Wolfsburg in de seizoensopener tegen FC Augsburg.