Update: PEC Zwolle praat over huur én optie tot koop voor nieuwe targetman

Update: PEC Zwolle praat over huur én optie tot koop voor nieuwe targetman

29-08-2016 00:11
9

PEC Zwolle hoopt zich voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met een spits. Nicolai Brock-Madsen, speler van Birmingham City, is in beeld.

Dat meldt FOX Sports zondagavond. Brock-Madsen heeft in Engeland geen uitzicht op speelminuten en mag in de laatste drie dagen van de zomerse transferperiode op huurbasis vertrekken. PEC Zwolle hoopt hem te kunnen verleiden tot een overstap naar de Eredivisie.

De onderhandelingen zouden al bezig zijn. Maandag moeten de puntjes op de i worden gezet tussen PEC en Birmingham. Brock-Madsen staat naar verluidt open voor een overstap naar Zwolle.

De 23-jarige Deen verruilde vorig jaar Randers FC voor Birmingham City, maar kwam afgelopen seizoen tot slechts zes optredens in het Championship. Deze zomer kwam hij namens Denemarken uit op de Olympische Spelen. In de groepsduels met Irak, Zuid-Afrika en Brazilië scoorde Brock-Madsen niet.

Update 0.11: PEC Zwolle vervolgt maandag de gesprekken over Nicolai Brock-Madsen. Dat bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp aan Voetbal International. PEC hoopt een optie tot koop te bedingen in de onderhandelingen met Birmingham City. Nijkamp ziet in de lange Deen een targetman in de stijl van Tomas Necid en Lars Veldwijk.