Ajax speelt 'op safe': Dan geef je even niet die moeilijke ballen

Ajax speelt 'op safe': "Dan geef je even niet die moeilijke ballen"

29-08-2016 09:16
7

Met de 0-3 overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles tankte Ajax na een dramatische week weer een beetje vertrouwen. Verdediger Joël Veltman was gematigd tevreden over het optreden van de Amsterdammers.

De mandekker, die in Deventer weer op de rechtsbackpositie stond opgesteld, voelde dat er nog weinig vertrouwen in de spelersgroep aanwezig was na de zeperds tegen Willem II (1-2 verlies) en FK Rostov (4-1 verlies). "Het vertrouwen was er de eerste twintig minuten niet", gaf Veltman na afloop van het gewonnen duel toe tegenover de Volkskrant. "Dan speel je op safe. Dan geef je even niet die moeilijke ballen. Als die verkeerd gaan, zakt het vertrouwen helemaal weg, natuurlijk."

Ondanks een matige start aan Ajax-zijde wonnen de Amsterdammers na de openingstreffer van aanvoerder Davy Klaassen de wedstrijd vrij gemakkelijk. Veltman hoopt dat de overwinning op de promovendus ervoor zorgt dat Ajax de stijgende lijn te pakken krijgt, al realiseert de verdediger zich dat er nog een lange weg te gaan is. "Dat gaat niet zomaar", aldus Veltman over het terugwinnen van het vertrouwen. "Daar heb je zulke wedstrijdjes voor nodig, die je relatief makkelijk wint. Maar ik vond dat we het zakelijk uitspeelden."