Update: Vleugelverdediger vindt dag na AZ-afscheid nieuwe club in Spanje

Update: Vleugelverdediger vindt dag na AZ-afscheid nieuwe club in Spanje

30-08-2016 13:19
14

AZ en Rajko Brezancic gaan per direct uit elkaar. Dat bevestigt de Alkmaarse club maandag op de officiële kanalen. Het contract van de 27-jarige Serviër is verscheurd.

Brezancic had in het AFAS Stadion nog een verbintenis tot medio 2018, maar beide partijen zien geen heil in een langere samenwerking. Op 19 december vorig jaar maakte de linksback zijn laatste minuten voor AZ. Sindsdien zat hij soms nog wel bij de wedstrijdselectie, maar Eredivisie-minuten maakte hij niet meer.

De verdediger stond pas één jaar onder contract bij AZ, dat hem in 2015 overnam van FK Cukaricki. 'Brezancic kwam niet meer voor in de plannen van AZ. Daardoor hebben beide partijen in goed onderling overleg besloten het contract te beëindigen', schrijft AZ.

Vorig jaar voorspelde oud-speler Dejan Curovic nog dat Brezancic een sensatie zou worden in de Eredivisie. "Over een paar maanden is hij zonder enige twijfel de beste linksback van de Eredivisie", zei de oud-speler van Vitesse en FC Groningen in De Telegraaf

Update 30/8: Een dag na zijn vertrek bij AZ heet Brezancic al een nieuwe werkgever gevonden. De vleugelverdediger gaat aan de slag bij SD Huesca, een club uit de tweede divisie van Spanje. De 27-jarige linkpoot heeft voor één jaar getekend bij Huesca.