'Alle plooien gladgestreken: Ziyech tekent dinsdag voor vijf jaar in Amsterdam'

'Alle plooien gladgestreken: Ziyech tekent dinsdag voor vijf jaar in Amsterdam'

30-08-2016 00:25
48

De transfer van Hakim Ziyech naar Ajax wordt dinsdag afgerond. Volgens Voetbal International is de Amsterdamse topclub er helemaal uit met FC Twente over de te betalen transfersom plus clausules. Ziyech gaat in de Arena voor vijf jaar tekenen. 

Hoeveel Ajax exact overmaakt naar Enschede voor de linkspoot, zegt VI niet. Eerder wist De Telegraaf te melden dat er een bedrag van ongeveer elf miljoen euro gemoeid is met de deal. 

Maandagavond laat bereikten Ajax en Twente een definitief akkoord. Maanden terug al opperde het technisch hart van de Amsterdammers Ziyech als potentiële versterking voor het middenveld. Afgelopen week leek er echter definitief een streep te kunnen worden gezet door de transfer.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars zei openlijk dat de komst van Ziyech naar Amsterdam niet meer aan de orde was. De teleurstellende uitschakeling in de play-offs van de Champions League heeft de clubleiding van Ajax blijkbaar op andere gedachten gebracht. 

Ziyech (23) is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Twente. In totaal maakte hij dertig competitiegoals namens de Tukkers. Afgelopen zaterdag scoorde de international van Marokko twee keer tegen Sparta.