Matavz vindt opnieuw nieuwe werkgever: huurtransfer binnen Duitsland

Matavz vindt opnieuw nieuwe werkgever: huurtransfer binnen Duitsland

30-08-2016 17:26
2

Tim Matavz verruilt FC Augsburg op huurbasis voor 1. FC Nürnberg. De 31-voudig Sloveens international tekende dinsdagmiddag een contract tot het einde van het seizoen.

Nürnberg, dat uitkomt in de 2. Bundesliga, haalt met Matavz de gewenste aanvallende versterking in huis. "We hadden al langere tijd belangstelling voor Tim en nu is het dus gelukt om hem binnen te halen", zegt directeur Andreas Bornemann op de clubsite. "Hij vult onze laatste plek in de selectie."

Matavz, die al de vijfde aankoop van Nürnberg is deze zomer, laat zelf weten erg onder de indruk te zijn van Nürnberg. "Andreas Bornemann en Alois Schwartz hebben zich flink ingespannen om mij binnen te halen en dat vind ik bijzonder. Ik weet dat Nürnberg een echte Traditionsverein met fantastische fans is. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor de club."

Afgelopen seizoen kwam de 27-jarige spits tot elf optredens voor Augsburg, dat hem het laatste halfjaar uitleende aan Genoa. De Sloveen kwam in de Eredivisie uit voor FC Groningen en PSV. In totaal scoorde hij 58 goals in 158 wedstrijden voor beide ploegen.