Ziyech hoorde woorden Overmars: 'Toen dacht ik: ok, dan niet'

Ziyech hoorde woorden Overmars: 'Toen dacht ik: ok, dan niet'

30-08-2016 20:19
44

Sinds woensdagmiddag mag Hakim Ziyech zich officieel Ajacied noemen. De middenvelder, die overkomt van FC Twente, moest wat geduld hebben, maar zag zijn droomtransfer toch rondkomen.

Ziyech is dolblij met zijn overstap, zo vertelt hij tegenover Ajax TV. '"k heb voorheen altijd geroepen dat ik naar een buitenlandse club wilde. Maar toen de transferperiode dichterbij kwam, dacht ik: wat wil ik nu echt? Na overleg met mijn familie en zaakwaarnemer kwam ik tot de conclusie dat een tussenstap bij een Nederlandse topclub het beste voor me is. Ik wil eerst kampioen van Nederland worden. Bij Ajax kan dat. Ik ben heel trots dat ik deze overstap heb gemaakt."

Die overstap leek er in eerste instantie niet te komen, toen directeur voetbalzaken Marc Overmars vorige week liet weten dat Ajax Ziyech niet zou halen. "Toen ik dat hoorde dacht ik: ok, dan niet. Maar uiteindelijk heeft Ajax zich toch gemeld", vertelt Ziyech. "We hebben de situatie toen met elkaar besproken, maar de inhoud van dat gesprek houd ik voor mezelf. Van het een kwam toen het ander. En nu is het officieel: ik ben speler van Ajax."