Update: Veldwijk heeft transfer te pakken en tekent voor vier jaar in België

Update: Veldwijk heeft transfer te pakken en tekent voor vier jaar in België

31-08-2016 23:20
14

De kans is groot dat Lars Veldwijk vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog een nieuwe club gaat vinden. De 25-jarige spits is op weg naar KV Kortrijk.

De Belgische club staat volgens Voetbal International op het punt om Veldwijk weg te halen bij Nottingham Forest. Daar heeft hij geen uitzicht op speelminuten. De speler en club zijn nog in gesprek over ontbinding van het contract, waardoor er ook geen grote haast is geboden voor Kortrijk. De Kerels kunnen hem na contractontbinding ook buiten de transferperiode vastleggen.

Een overstap naar de Eredivisie lijkt uitgesloten, omdat FC Utrecht en ADO Den Haag respectievelijk vasthielden aan Sébastien Haller en Mike Havenaar. Ook PEC Zwolle deed een poging, maar had niet voldoende financiële middelen om een nieuwe samenwerking op poten te zetten.

Veldwijk begon zijn carrière bij FC Volendam, waarna hij in 2011 naar FC Utrecht trok. Daar slaagde hij niet. Na doelpuntrijke seizoenen bij FC Dordrecht en Excelsior belandde de lange spits in 2014 bij Nottingham. Vorig seizoen maakte Veldwijk indruk op huurbasis bij PEC Zwolle.

Update 23.20: De transfer van Lars Veldwijk is rond. De 25-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij KV Kortrijk, dat zich op de valreep ook versterkte met Lucas Rougeaux (OGC Nice) en Andriy Totovytskyi (Shakhtar Donetsk). Nottingham Forest heeft Veldwijk transfervrij laten gaan.