PEC Zwolle huurt gewenste targetman met optie tot koop: Fysiek sterke spits

PEC Zwolle huurt gewenste targetman met optie tot koop: "Fysiek sterke spits"

31-08-2016 21:12
10

PEC Zwolle heeft de gewenste spits binnen. Drie uur voor het verstrijken van de transferdeadline kondigt de eredivisionist de komst van Nicolai Brock-Madsen aan.

De 23-jarige targetman komt op huurbasis over van Birmingham City, mét optie tot koop. Brock-Madsen kwam na zijn overstap van Randers FC naar de Engelse club niet aan de bak en stond daardoor op de lijst om verhuurd te worden. PEC Zwolle profiteert daarvan.

"De komst van Nicolai geeft een extra impuls aan onze selectie", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubsite. "Het is een fysiek sterke spits, waarmee de stootkracht in de aanval wordt versterkt. Zijn recente optredens tijdens de Olympische Spelen tonen aan dat hij fit en klaar is om voor PEC Zwolle uit te komen. Nicolai voegt zich deze week al bij de groep, zodat hij de complete voorbereiding richting de volgende competitiewedstrijd meemaakt."

Brock-Madsen moet trainer Jans Jans meer opties in de punt van de aanval geven. Met Anass Achahbar en Stef Nijland liepen er alleen 'voetballende' spitsen rond, terwijl PEC de laatste seizoenen juist succes oogste met lange spitsen als Tomas Necid en Lars Veldwijk. Brock-Madsen stond tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro drie keer in de basisopstelling van Denemarken.