Go Ahead Eagles slaat slag op transfermarkt: Een oogappel van Guardiola

Go Ahead Eagles slaat slag op transfermarkt: "Een oogappel van Guardiola"

01-09-2016 10:30
14

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning is van mening dat zijn ploeg sterker uit de zomerse transferperiode is gekomen. Alleen linksback Robin van der Meer vertrok naar FC Utrecht, maar De Koning is van mening dat dit verlies goed is opgevangen.

"Het is niet prettig dat hij op zo'n laat tijdstip vertrekt", vertelt De Koning tegenover De Stentor. "Maar dit aanbod mocht de club niet laten lopen. Vergeet niet dat Robin nog redelijk onervaren is. Achttien wedstrijden in de eerste divisie en tweeëneenhalve in de Eredivisie. Zijn contract was opengebroken omdat hij een belofte was voor de toekomst."

De 28-jarige Rochdi Achenteh is door de Deventer club gehaald als vervanger voor Van der Meer. Een speler met veel meer Eredivisie-ervaring dan de belofte. "Een ervaren jongen, met meer dan tweehonderd Eredivisie-wedstrijden in de benen. Bovendien iemand met een winnaarsmentaliteit. Maar we zullen moeten ondervinden wie beter is: Robin of Rochdi."

De meest opvallende nieuweling in de IJsselstad is echter Sinan Bytyqi van Manchester City. De Koning is zeer verheugd om samen te werken met het 21-jarige talent. "Hij is een oogappel van Pep Guardiola. Deze jongen kan geweldig goed voetballen. Niet voor niets een international", besluit de trainer.