Update: PEC bevestigt blessuredrama: kruisband afgescheurd, einde seizoen

Update: PEC bevestigt blessuredrama: kruisband afgescheurd, einde seizoen

01-09-2016 17:05
17

PEC Zwolle moet een flinke domper verwerken. Ron Jans kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Rick Dekker. Een zware knieblessure houdt de 21-jarige middenvelder aan de kant.

Dekker viel zondag tijdens de training van PEC uit. Toen al werd er gevreesd voor het ergste, omdat Dekker iets hoorde knappen in zijn knie. Een mri-scan heeft donderdag uitsluitsel gegeven. Dekker heeft zijn voorste kruisband afgescheurd, meldt RTV Oost.

De middenvelder was in de voorbereiding ook al geblesseerd geraakt aan zijn knie. Dekker maakte in het huidige seizoen ook nog geen minuten. Een jaar geleden was hij overgekomen vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord, en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Dekker was in zijn eerste seizoen bij PEC regelmatig basisspeler, en vierde ook zijn Europese debuut.

Jans kan het wegvallen van Dekker niet gebruiken. Sportief gaat het PEC dit seizoen tot op het heden niet voor de wind. De club pakte tot dusver slechts een puntje.

Update 17.05 uur: Via de officiële kanalen bevestigt PEC donderdagmiddag dat Dekker inderdaad zwaargeblesseerd is geraakt. De voorste kruisband van zijn knie is afgescheurd, zo is naar voren gekomen uit een MRI-scan. Gevolg: de middenvelder gaat binnenkort onder het mes en zal daarna zo'n negen maanden moeten revalideren.