Bizarre Henriksen-dag: Was de vreemdste transfer die ik bij AZ heb meegemaakt

Bizarre Henriksen-dag: "Was de vreemdste transfer die ik bij AZ heb meegemaakt"

02-09-2016 09:28
10

Drie minuten voor de transferdeadline rondde Hull City de komst van AZ'er Markus Henriksen af. In het Noordhollands Dagblad reageren de Noor en technisch directeur Max Huiberts op de zenuwslopende gang van zaken rond de deal.

"Dit was de vreemdste transfer die ik bij AZ heb meegemaakt, maar voor ons is het uiteindelijk wel een fantastische deal geworden", zegt Huiberts, die Henriksen eerst verhuurt en in januari met AZ zes miljoen euro zal vangen voor de middenvelder. Bij Henriksen was er vooral sprake van opluchting. "Woensdagavond was het een paar uur lang chaos en stress, maar nu zeg ik: eind goed, al goed."

Uiteindelijk is de Noor vanwege een griepje nooit in Hull geweest voordat de deal werd beklonken. Al het contact verliep via de telefoon. "Op dinsdag was Markus nog steeds niet in Hull geweest en ging ik er eigenlijk al vanuit dat de transfer helemaal niet door zou gaan. Toen ik las dat Hull ook eerst nog een speler moest zien te verkopen, dacht ik dat ze elke keer iets nieuws bedachten om er maar van af te komen", zegt Huiberts.

Uiteindelijk kwam er woensdagavond 'een opening'. Henriksen: "Het was een flinke zenuwentoestand, maar toch was ik niet echt bang dat het zou mislukken. Want als dat zou gebeuren, zou ik gewoon bij AZ blijven en dat was ook goed." Uiteindelijk moest Hull Henriksen eerst huren omdat er geen tijd was voor een definitieve transfer. Huiberts vond de hele gang van zaken niet ideaal. "Ik zou het liever anders doen. Ik vond het niks zo", aldus de directeur in het Noordhollands Dagblad.