Wijnaldum trekt lessen uit EK en Nederlands elftal: Klopp vindt het onzin

Wijnaldum trekt lessen uit EK en Nederlands elftal: "Klopp vindt het onzin"

Gepubliceerd: vrijdag 2 september 2016 om 16:58vr 02-09-2016 om 16:58

Georgino Wijnaldum kon het niet aanzien, het EK in Frankrijk. De Oranje-international was tijdens de eindronde op vakantie in Thailand en het Amerikaanse Miami.

Wijnaldum zegt niets te hebben geleerd van het EK. Dat heeft een simpele reden. "Ik zeg eerlijk, ik heb er nauwelijks iets van gezien. Ik heb de finale gekeken, maar misschien kun je het beter omschrijven als 'ik heb een beetje opgelet'", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik vond de vakantie met mijn familie belangrijker. Ik ben naar Thailand en later naar Miami geweest. We hadden een vakantiehuisje. Als ik thuis was, zette ik de televisie wel aan, maar ik ben er nooit voor gaan zitten. Spelen met mijn kinderen in het zwembad kreeg de voorkeur. Het interesseerde me gewoon niet echt."

Portugal won uiteindelijk in Frankrijk. Niet de beste spelers, wel het beste team, zag Wijnaldum. "Bij Liverpool beginnen we in een 'startpositie'. Met drie middenvelders die graag offensief denken. Maar we moeten ook allemaal verdedigen. Klopp vindt het onzin dat trainers roepen 'jij bent verantwoordelijk voor jouw man'. Het team is verantwoordelijk voor de tegenstander, je helpt elkaar waar nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws