Belgen halen Henry binnen: 'Ik luister beter naar hem dan naar mijn ouders'

Belgen halen Henry binnen: 'Ik luister beter naar hem dan naar mijn ouders'

Gepubliceerd: zondag 4 september 2016 om 09:57zo 04-09-2016 om 09:57

Youri Mulder denkt dat de Belgische aanvallers veel baat gaan hebben bij de aanwezigheid van Thierry Henry. De voormalig aanvaller van Arsenal is sinds kort de tweede assistent van bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels.

"Je kan je afvragen wat zo’n ex-topspits als 'T3' de reeds getalenteerde Rode Duivels nog kan bijbrengen", opent Mulder in Fan. "Wel, ik was ook assistent bij FC Twente en werkte er met de spitsen. Ik kan er dus een beetje over meepraten. En daarom zeg ik: natuurlijk kunnen Hazard, Batshuayi en Lukaku nog veel leren van zo’n speler", klinkt het resoluut.

Welke aspecten kan Henry in zijn nieuwe rol aanbrengen? "De details: alles op volle snelheid doen, binnen de 16 met de binnenkant van de voet afwerken… Ik begrijp Batshuayi wel als die nu al zegt: 'Ik luister beter naar hem dan naar mijn ouders'. Niet zozeer omdat Henry de waarheid in pacht zou hebben, maar vooral om wie hij is: een topspits die alles heeft gewonnen, Europees en wereldkampioen was. Daar leer je altijd van bij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws