Shock in Spanje: recordaankoop per direct op straat gezet na cocaïnegebruik

Shock in Spanje: recordaankoop per direct op straat gezet na cocaïnegebruik

04-09-2016 14:19
17

José Enrique Angulo wordt per direct op straat gezet door zijn werkgever Granada. De 21-jarige Ecuadoriaan is betrapt op het gebruik van cocaïne. Zijn vijfjarige verbintenis bij de Primera Division-formatie, eind juli getekend, is daarom niet meer rechtsgeldig. 

Deze zomer betaalde Granada een kleine vijf miljoen euro aan Independiente voor de diensten van Angulo. Daarmee werd de jonge aanvaller de duurste aankoop ooit uit de geschiedenis van de Spaanse club.

Granada hoopt nu dat het de deal met Independiente kan annuleren en het miljoenenbedrag, dat nog niet was overgemaakt naar Zuid-Amerika, helemaal niet hoeft te betalen. De deal kwam pas twee weken geleden rond. Waarschijnlijk gaat er een rechtszaak aan te pas komen om Angulo op straat te zetten en zijn kersverse arbeidsovereenkomst te ontbinden. 

Angulo werd op drugsgebruik getest tijdens de strijd om de Copa Libertadores met Independiente. De Ecuadoriaanse topclub reikte tot de finale van de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. Atlético Nacional (Colombia) ging met de hoofdprijs aan de haal.