Opmerkelijk: Belgische bond vraagt pers om info voor zich te houden

Opmerkelijk: Belgische bond vraagt pers om info voor zich te houden

Gepubliceerd: zondag 4 september 2016 om 16:06zo 04-09-2016 om 16:06

Een gevalletje amateurisme ten top bij de Rode Duivels. Roberto Martinez, de nieuwe bondscoach van de Belgen, dacht dat de training zaterdag na een kwartier besloten zou zijn, maar dat was niet het geval.

Het Belgische journaille zat zondag gewoon op de tribune, terwijl Martinez trainde met zijn beoogde basiself voor het WK-kwalificatieduel met Cyprus. Daardoor lekte de verwachte opstelling uit. Jordan Lukaku en Divock Origi moet op basis van de training plaatsmaken voor Thomas Vermaelen en Romelu Lukaku.

Om tóch nog te redden wat er te redden valt, doet de Belgische voetbalbond (KBVB) een merkwaardig beroep op de verslaggevers. Zij worden gevraagd om de informatie over de basisopstelling geheim te houden, om tegenstander Cyprus niet wijzer te maken.

'Wij vragen u om de tactische informatie die u uit de training haalde voor u te houden en niet publiek te maken, noch in woord, noch in beelden. Uw samenwerking wordt ten zeerste gewaardeerd', communiceerde de KBVB. Belgische media trekken zich niets aan van het verzoek, gezien de gelekte basiself.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws