Extra kwestie in Oranje-chaos: 'Dan moet je Cillessen niet passeren, zo voelt dat'

Extra kwestie in Oranje-chaos: 'Dan moet je Cillessen niet passeren, zo voelt dat'

05-09-2016 09:44
17

Welke keeper moet bij het Nederlands elftal onder de lat staan? Jeroen Zoet, Jasper Cillessen en Maarten Stekelenburg maken allen kans. De meningen zijn aan tafel bij Studio Voetbal in ieder geval verdeeld. Khalid Sinouh, Kees Jansma en Pierre van Hooijdonk leggen uit.

"Het Nederlands elftal zit in moeilijke fase. Als je niet kiest voor Cillessen, die in mijn ogen eerste keeper moet zijn, en je moet een keuze maken uit andere keepers, dan pak je de meest ervaren keeper. Dan zou ik voor Stekelenburg gaan, zeker weten", begint oud-doelman Sinouh.

Kees Jansma, voorheen perschef van Oranje, kiest voor Cillessen. "Ik begrijp niet waarom je dinsdag niet gewoon teruggrijpt op Cillessen. Die heeft bij Ajax een paar rottige maanden achter de rug. Hij heeft het voor de rest prima gedaan, ook bij het Nederlands elftal. Hij heeft nu ook een mooie transfer gemaakt."

Tot slot mocht Van Hooijdonk zijn mening etaleren. "Ik denk dat bondscoach Danny Blind zeker met Zoet gaat beginnen. Als je een keeper hebt, die niet superlekker in zijn vel zit zoals Cillessen, dan moet je hem niet passeren. Zo voelt dat wel voor Cillessen."