'Ik zie Memphis eindigen als de grootste mislukking van de afgelopen tien jaar'

'Ik zie Memphis eindigen als de grootste mislukking van de afgelopen tien jaar'

05-09-2016 10:07
36

Bram Bakker vreest dat het slecht gaat eindigen met Memphis Depay. De bekende psycholoog stipt het inmiddels beroemde 'hoedincident' aan als voorbeeld van de koppige, onnozele houding van de Oranje-aanvaller. 

Memphis werd eind 2015 hard aangepakt door media en fans toen hij met een flamboyante hoed kwam opdraven bij het Nederlands elftal. Zelf haalde de voormalig PSV'er zijn schouders op over alle ophef. "Ik vind het onbegrijpelijk, onnozel en naïef dat je niet snapt dat zo'n hoed iets oproept. En de herhaling vond ik eigenlijk heel kwalijk. Dat betekent dat die jongen daar dus klaarblijkelijk niet op aan te spreken valt. En dat hij kennelijk niemand in z’n omgeving heeft die dat durft", vertelt Bakker in het boek Weg met de Hollandse School van Jan-Cees Butter.

Wat volgens de psycholoog het probleem is van Memphis? "Die jongen heeft al te lang gehoord hoe goed hij was. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ze bij PSV blij waren dat hij weg was, omdat hij in het collectief eigenlijk al niet meer te handhaven was. Meeverdedigen? Hoezo, ik?, zei Memphis. Ik heb jullie toch kampioen gemaakt? Nou, dan ben je toch weg? Nee, ik zie hem eindigen als de grootste mislukking van de afgelopen tien jaar."