FC Twente stelt oud-bestuurders niet aansprakelijk, FIOD ligt wel op de loer

FC Twente stelt oud-bestuurders niet aansprakelijk, FIOD ligt wel op de loer

07-09-2016 07:50
28

FC Twente stelt de voormalige bestuurders niet aansprakelijk voor de geleden schade. Bij het sluiten van het crediteurenakkoord met de oud-commissarissen Van der Laan, Trebbe, Munsterman en Ten Hag heeft de Enschedese club die toezegging gedaan.

Dat bevestigt directeur Jan van Halst in gesprek met BNR Nieuwsradio. In ruil daarvoor zien de oud-bestuurders af van een groot deel van hun vorderingen op de club. Van der Laan, Trebbe, Munsterman en Ten Hag zaten nog met miljoenen privégeld in de club. Overigens wil de deal niet zeggen dat ze volledig uit de problemen zijn.

Bij FC Twente loopt momenteel een onderzoek van de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, naar onregelmatigheden rond transfers. Indien blijkt dat oud-bestuurders hierbij belasting hebben ontdoken, kan aangifte worden gedaan bij justitie. De oud-bestuurders zouden een eventuele claim van de fiscus tot een hoogte van 3,5 miljoen euro voor hun rekening nemen.

De Tukkers moeten ook nog een oplossing vinden voor het feit dat de gemeente en de garantstellers hetzelfde onderpand hebben gekregen: toekomstige transferopbrengsten. Zowel de gemeente als de zakenlieden, onder wie Dik Wessels, verlangen een gebaar nu Hakim Ziyech voor elf miljoen euro is verkocht aan Ajax.