Salarissen Serie A liggen op straat: De Boer moet twee trainers voor zich laten

Salarissen Serie A liggen op straat: De Boer moet twee trainers voor zich laten

07-09-2016 10:09
7

Frank de Boer is de op twee na best verdienende trainer van de Serie A. Dat maakt La Gazzetta dello Sport bekend in een speciale editie waarin alle salarissen van spelers en trainers bekend worden gemaakt.

Verreweg de best verdienende trainer is Massimiliano Allegri van Juventus, die jaarlijks vijf miljoen euro opstrijkt. Luciano Spalletti verdient bij AS Roma drie miljoen euro op jaarbasis. De Boer volgt bij Internazionale met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro.

Ook alle spelerssalarissen komen in La Gazzetta dello Sport aan bod. Opvallend is dat de door Napoli aan Chievo Verona verhuurde Jonathan de Guzman grootverdiener is bij zijn nieuwe club. Hij heeft met een salaris van 700.000 euro het beste contract bij Chievo. Gonzalo Higuain is bij Juventus de best verdienende speler met 7,5 miljoen euro per jaar, Daniele De Rossi bij AS Roma met 6,5 miljoen euro per jaar en Mauro Icardi bij Inter met 3,6 miljoen euro per jaar. Carlos Bacca verdient bij AC Milan 3,5 miljoen euro, net als Marek Hamsik bij Napoli.