Kuyt: Al met al zal het Feyenoord financieel een enorme boost geven

Kuyt: "Al met al zal het Feyenoord financieel een enorme boost geven"

07-09-2016 17:34
19

Dirk Kuyt volgt de ontwikkelingen rondom de nieuwe thuishaven voor Feyenoord op de voet. De 36-jarige aanvoerder van de Rotterdamse club denkt dat een nieuwe Kuip Feyenoord een enorme financiële impuls zal geven. 

Kuyt hoopt bovenal dat in een nieuw onderkomen de wisselwerking tussen fans en spelers behouden blijft. "Als je puur naar de Kuip kijkt, dan is dit stadion eigenlijk perfect voor de supporters. De ligging, de manier waarop de supporters rond het veld zitten, dat is allemaal goed. Daar ligt het niet aan. Waar vooral verbetering in moet komen als je kijkt naar het nieuwe stadion, zijn de faciliteiten", vertelt hij woensdag in het Algemeen Dagblad. 

"De parkeergelegenheden, de ruimte voor sponsors, faciliteiten voor het Nederlands elftal als dat terugkomt naar Rotterdam. Daar lopen we nu achter op andere stadions. Het nieuwe stadion zal ook aan meer supporters een plekje kunnen bieden. "

"Dat levert meer inkomsten op en uiteindelijk zal het ervoor zorgen dat we - als er meer bezoekers in het stadion zitten - nóg meer gevreesd worden en de tegenstanders nóg vaker met knikkende knieën naar Rotterdam zullen komen", vervolgt de aanvaller. "En dat zal de resultaten bevorderen. Al met al zal het Feyenoord financieel een enorme boost geven. En de kans op succes en het winnen van prijzen nog groter maken."