Vertrouwen na invalbeurt bij Jong Oranje: Ik houd van sleuren en strijd leveren

Vertrouwen na invalbeurt bij Jong Oranje: "Ik houd van sleuren en strijd leveren"

07-09-2016 18:06
2

Vincent Vermeij is met gemengde gevoelens teruggekeerd bij Heracles Almelo. Aan de ene kant overheerst de tevredenheid over zijn invalbeurt bij Jong Oranje, anderzijds knaagt het teleurstellende resultaat van de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Wit-Rusland (2-2).

Jong Oranje morste vrijdag dure punten, maar mocht ook niet klagen. Tot twee keer toe werd een achterstand ongedaan gemaakt. Heracles-spits Vermeij viel in bij een 1-0 achterstand. "Op zich ben ik wel tevreden over mijn invalbeurt", zegt hij op de website van zijn werkgever.

Vermeij vervolgt: "Ik had het idee dat er meer dreiging ontstond nadat ik was ingevallen. Ik trek lange gozers met mij mee waardoor er ruimte ontstaat voor ploeggenoten en kwam zelf ook tot een doelkans. Een fysieke wedstrijd als deze past ook bij mij. Ik houd van sleuren en strijd leveren."

Door de remise kan Jong Oranje directe plaatsing voor het EK bijna uit het hoofd zetten. De ploeg van bondscoach Fred Grim heeft vijf punten minder dan koploper Slowakije. "We moeten het maximale halen uit de wedstrijden tegen Cyprus en Turkije. Het is een lastig scenario, maar niet onmogelijk", aldus Vermeij.

Rekent de spits begin volgende maand weer op een plekje in de selectie van Grim? "Ik ben de enige echte spits in de selectie en de trainer gelooft in mij. Ik moet hard werken en mijzelf blijven ontwikkelen. Zowel bij Jong Oranje als Heracles Almelo", is Vermeij vol vertrouwen.