Bel Hassani kan ogen amper geloven: 'Heeft-ie het over FC Barcelona ofzo?'

Bel Hassani kan ogen amper geloven: 'Heeft-ie het over FC Barcelona ofzo?'

08-09-2016 14:21
13

AZ-aanwinst Iliass Bel Hassani had deze zomer óók de mogelijkheid om naar Turkije of Italië te verkassen. De van Heracles Almelo overgenomen stilist heeft echter bewust niet voor het grote geld gekozen, vertelt hij in een interview met Voetbal International. 

"In Nederland had ik dat (hoge salaris, red.) nooit kunnen krijgen. Maar ik vroeg mezelf af: wat wil ik nou? Geld of een carrière? De keuze was niet moeilijk. Direct koos ik voor AZ. Ik sprak Wout Weghorst over AZ en dacht: heeft-ie het over FC Barcelona ofzo? Maar toen ik hier binnenkwam... Het trainingscomplex, de faciliteiten, zo veel fysio’s, specialisten op het gebied van voeding; niet normaal!", aldus Bel Hassani (24). 

In Alkmaar wil hij beter, sterker en fitter worden. "Als ik Fred Friday zie met zijn spieren en Weghorst; superfit zijn die mannen. Wat mijn vetpercentage betreft: ik zit wel onder de twaalf en dat is goed. Maar het kan nog beter", stelt Bel Hassani. "Daar gaan we allemaal mee aan de slag. Dan ben ik benieuwd hoe groot het verschil zal zijn op het veld. Ik moet ook vaker in het krachthonk, want in de Europa League komen we grote, sterke gasten tegen. Ik merkte het verschil tussen Heracles en AZ al tijdens mijn eerste training, ik had die prikkel nodig."