Leicester zet volgende stap richting langdurig succes: grote 'transferslag'

Leicester zet volgende stap richting langdurig succes: grote 'transferslag'

12-09-2016 11:11
2

Leicester City heeft een opvolger gevonden van de naar Everton vertrokken Steve Walsh. Eduardo Macia is aangesteld als de nieuwe sportief directeur van de Engelse kampioen.

Daarmee heeft manager Claudio Ranieri een bekende van hem naar Leicester gehaald. Bij Valencia werkten de twee namelijk al samen. Macia heeft ook een verleden in de Premier League: hij werkte als sportief directeur bij Liverpool. Officieel wordt hij bij Leicester City nu 'Club's Head of Senior Player Recruitment'. De Spanjaard wordt daarmee per direct verantwoordelijk voor het transferbeleid van de Premier League-kampioen.

Wedden

Meer odds

Macia heeft door zijn jaren bij Valencia en Liverpool, maar ook door zijn succesvolle klussen bij Olympiakos, Fiorentina en Real Betis, op 42-jarige leeftijd al een enorme reputatie én een enorm netwerk opgebouwd in het voetbal. "Om iemand met het kaliber van Eduardo te halen benadrukt de ambitie van de club om de plek van Leicester in het voetbal te verstevigen en realiseert de visie van de eigenaren om langdurige en duurzaam succes te boeken", is algemeen directeur Jon Rudkin blij met de aanstelling van Macia.