Ramselaar vol vertrouwen: Ik denk dat we dat dit jaar weer kunnen doen

Ramselaar vol vertrouwen: "Ik denk dat we dat dit jaar weer kunnen doen"

12-09-2016 11:42
78

Bart Ramselaar mocht zaterdagavond als vervanger van Andrés Guardado in de basis beginnen in het duel van PSV bij NEC (4-0). De twintigjarige middenvelder hoopt nu dinsdag ook op speeltijd tijdens de Champions League-confrontatie tegen Atlético Madrid.

Een jaar geleden zag Ramselaar voor de televisie hoe PSV het net niet redde tegen de Spanjaarden. "Het was jammer van die penalty’s. Maar het biedt ons nu ook perspectief, omdat we toen al een goed resultaat hebben gehaald. Ik denk dat we dat dit jaar weer kunnen doen. Het zou fantastisch zijn als ik minuten kan maken in de Champions League", zegt hij in De Telegraaf.

Ramselaar kende in Nijmegen een ijzersterk basisdebuut voor PSV. Hij tekende al in de vierde minuut voor de openingstreffer. De oud-speler van FC Utrecht was blij met die goal. "Zeker, als middenvelder wil je ook je goals meepakken. Dat dit in mijn eerste wedstrijd lukt, is extra mooi. Ik heb een heel stabiele eerste helft gespeeld. In de tweede helft kwam er wat vermoeidheid bij. Maar ik mag niet klagen. De trainer feliciteerde me persoonlijk."

Phillip Cocu was dan ook content met het optreden van zijn nieuwe pupil. "Ramselaar speelde een uitstekende wedstrijd. In zijn spel zat veel energie en veel beweging. Ook de goal was prima", aldus de oefenmeester.