'Als ik dan goed train, vind ik dat ik gewoon hoor te spelen bij AZ'

'Als ik dan goed train, vind ik dat ik gewoon hoor te spelen bij AZ'

12-09-2016 14:20
9

Ben Rienstra rekent erop dat hij binnenkort weer basisspeler is van AZ. De middenvelder miste een groot deel van de voorbereiding vanwege een blessure. De afgelopen wedstrijden begon de oud-speler van Heracles Almelo en PEC Zwolle op de bank. 

Ook tegen Willem II (2-0) was er geen basisplaats weggelegd voor Rienstra. "Allereerst ben ik natuurlijk blij dat ik weer bij de selectie zit, dat is de eerste stap. Aan de andere kant zit je natuurlijk niet graag op de bank als je eenmaal fit bent", vertelt de controleur in gesprek met AZ Fanpage. "Het is nu echter gewoon zaak om fit te blijven. Als ik dan goed train en goed speel, dan vind ik dat ik gewoon hoor te spelen bij AZ."

De formatie van Van den Brom lijkt dit seizoen iets afwachtender te voetballen. Tegen Willem II viel er weinig te genieten. "We spelen nu wat verdedigender, iets meer vanuit de reactie", erkent Rienstra. "Maar ik vind wel dat het uiteindelijk beter moet, dat we het publiek weer meer moeten gaan vermaken. Ik kan me namelijk voorstellen dat het publiek wel blij is met de overwinning, maar dat ze toch iets meer spektakel verwachten."