Duurste Vitessenaar aller tijden na zes duels in nieuw seizoen ontslagen als coach

Duurste Vitessenaar aller tijden na zes duels in nieuw seizoen ontslagen als coach

Gepubliceerd: dinsdag 13 september 2016 om 14:54di 13-09-2016 om 14:54

Westerlo heeft een drastische beslissing genomen in de strijd om lijfsbehoud. De club heeft trainer Bob Peeters ontslagen. Dat meldde Westerlo dinsdag via de officiële kanalen. Het is de vijfde keer dat Peeters, die in Nederland actief was voor Vitesse en Roda JC, ontslagen wordt.

Westerlo startte zwak aan het seizoen met één punt uit zes duels. Afgelopen weekeinde gingen de Kempenaars nog met de billen bloot bij KV Kortrijk. De 4-1 nederlaag in het Guldensporenstadion was er één te veel voor Peeters.

'De toenemende druk op het nieuwe project en de belangrijke wedstrijden in het vooruitzicht noopten de club tot deze maatregel. KVC Westerlo hoopt hiermee de terugkerende negatieve sportieve resultaten om te buigen', luidt de mededeling.

Eén van die belangrijke duels staat komend weekend op het programma. Dan ontmoet Westerlo de nummer voorlaatst, Royal Excel Moeskroen. Peeters was nog maar sinds november 2015 in dienst. Hij redde Westerlo op de slotdag van vorig seizoen van degradatie. Peeters is nog steeds de duurste Vitesse-aankoop aller tijden (omgerekend 6,3 miljoen euro) en speelde verder bij Roda JC.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws