'Bayern laat oog vallen op Robben-opvolger: Duitse vleugelflitser in beeld'

'Bayern laat oog vallen op Robben-opvolger: Duitse vleugelflitser in beeld'

14-09-2016 19:05
2

Bayern München is nu al bezig met het zoeken naar opvolgers voor Arjen Robben en Franck Ribéry. De twee vleugelaanvaller zijn in de dertig en hebben niet het eeuwige leven. Daarom heeft Bayern het oog laten vallen op Julian Brandt. 

Brandt (20) maakte vorig seizoen grote indruk bij Bayer Leverkusen. Inmiddels heeft de buitenspeler ook zijn debuut in het nationale elftal van Duitsland gemaakt. In gesprek met BILD geeft Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge toe dat hij fan is van Brandt. Ruim twee jaar geleden deed Der Rekordmeister al een poging om de rechtspoot los te weken bij VfL Wolfsburg. Destijds koos Brandt echter voor de overstap naar Leverkusen. 

De neo-international wordt dus gezien als een speler die in de voetsporen kan gaan treden van Ribéry (33) en Robben (32). Het contract van laatstgenoemde loopt aan het einde van dit seizoen af. Robben kampt al sinds jaar en dag regelmatig met blessures. In oktober gaat het management van de Oranje-aanvoerder met Bayern in gesprek over verlenging van zijn verbintenis. 

Lees ook: 'Contract Robben bij Bayern loopt af: beide partijen gaan vlot om tafel'