Leicester kent droomdebuut, Lyon koploper dankzij gelijkspel Juve en Sevilla

14-09-2016 22:37
1

Leicester City heeft een droomdebuut gemaakt in de Champions League. De kampioen van Engeland liet op bezoek bij Club Brugge geen spaan heel van de Belgen (0-3). Rayid Mahrez was met twee doelpunten de grote man bij 'The Foxes'.

Mahrez uitblinker
De ster van Leicester nam de tweede en derde treffer voor zijn rekening. Zijn eerste na een half uur was van grote schoonheid. Een vrije trap krulde Mahrez fraai in het Belgische doel. De Algerijn maakte zijn tweede goal van de avond na rust vanaf de penaltystip. Marc Albrighton had de Engelsen al heel vroeg op voorsprong geschoten.

Het ander duel in groep G eindigde onbeslist (1-1). Daarmee deed FC Porto zichzelf tekort. FC Kopenhagen moest halverwege de tweede helft met tien man verder, omdat Jan Gregus zijn tweede gele kaart had gekregen. Dat gebeurde bij een 1-1 tussenstand. Otavio maakte de openingstreffer voor Porto, vlak na rust bracht Andreas Cornelius de stand in evenwicht en daar bleef het bij.

Lyon aan kop in groep met Juventus en Sevilla
De topper van groep H leverde geen winnaar op. Zowel Juventus als Europa League-winnaar Sevilla scoorde niet in Turijn. De Andalusiërs zullen daar het meest tevreden mee zijn. Zeker gezien het spelbeeld, want de kampioen van Italië maakte het meeste aanspraak op een doelpunt.

Koploper in de groep is Olympique Lyon. De Fransen lieten Dinamo Zagreb in het eigen Stade des Lumières volstrekt kansloos (3-0). Halverwege stond het 1-0 door Corentin Tolisso, die voorsprong werd in het tweede bedrijf verder uitgebreid via doelpunten van Jordan Ferri en Maxwel Cornet.