Morata kon naar andere grootmacht: 'Kon het uit respect voor Juve niet maken'

Morata kon naar andere grootmacht: 'Kon het uit respect voor Juve niet maken'

15-09-2016 11:21
4

Voormalig Juventus-spits Alvaro Morata keerde deze zomer terug bij Real Madrid, maar de Spanjaard kon naar eigen zeggen ook een transfer in de Serie A maken. SSC Napoli wilde Morata deze zomer namelijk graag inlijven, maar daar zag de aanvaller zelf geen heil in.

"Napoli heeft me deze zomer benaderd, maar uit respect voor Juventus kon ik het niet maken om voor Napoli te voetballen", vertelt de spits tegen Mediaset Premium. "Napoli sprak met mijn zaakwaarnemer, maar Juventus is als mijn tweede thuis gaan voelen. Ik support de club nog steeds en hoop dat ze alle wedstrijden winnen. Behalve wanneer ze tegen Real Madrid spelen."

De Spaanse grootmacht verkocht Morata twee jaar geleden aan Juventus, maar had wel een zogeheten 'terugkoopoptie', waar het deze zomer gebruik van maakte. Voor dertig miljoen euro haalden de Madrilenen Morata weer terug. "Ik was verdrietig dat ik Juventus na twee mooie jaren weer moest verlaten, maar dit hoort nou eenmaal bij voetbal."

Morata was woensdagavond goud waard voor Real in de Champions League. Lange tijd stonden de Spanjaarden met 0-1 achter tegen Sporting Portugal, maar na de late 1-1 van Cristiano Ronaldo zorgde Morata ervoor dat de Champions League-winnaar in de slotseconden alsnog de overwinning wist te pakken ten koste van de Portugezen.