'Salaris van 16 miljoen maakt Pellè niet gelukkig: spits wil nu al weg uit China'

'Salaris van 16 miljoen maakt Pellè niet gelukkig: spits wil nu al weg uit China'

15-09-2016 16:08
26

Graziano Pellè heeft het nu al gehad met zijn verblijf in China. Dat melden Italiaanse media donderdag. De 31-jarige Italiaan ging in juli 2016 voor een megasalaris aan de slag bij Shandong Luneng. Nu blijkt dat geld toch niet gelukkig maakt. 

Twee maanden na zijn transfer van Southampton naar Shandong wil Pellè liever vandaag dan morgen terug naar Europa, heeft website Calcio Mercato uit betrouwbare bronnen vernomen. Pellè is er inmiddels achter gekomen dat het niveau van de Chinese competitie vies tegenvalt. Zijn club staat op een magere twaalfde plaats. Bovendien zou Pelle's Hongaarse vriendin totaal niet kunnen aarden in China. 

In zeven wedstrijden namens Shandong Luneng maakte Pellè drie goals. Naar verluidt verdient de voormalige vedette van Feyenoord ongeveer zestien miljoen euro per jaar in China. Daarmee behoort hij tot één van de best verdienende voetballers ter wereld. Er bestaat een kans dat Pellè er bij de clubleiding van Shandong Luneng op zal aandringen hem in januari te verhuren. Dan gaat de Europese transfermarkt pas weer open.