Boilesen over oververhitte Ajax-situatie: Ik kon een salarisverhoging krijgen

Boilesen over oververhitte Ajax-situatie: "Ik kon een salarisverhoging krijgen"

16-09-2016 12:05
17

Nicolai Boilesen is in gesprek met het Deense Ekstrabladet nogmaals ingegaan op zijn tijd bij Ajax. De vleugelverdediger, nu in dienst van FC Kopenhagen, kon het met de clubleiding van Ajax niet eens worden over een contractverlenging en werd vervolgens teruggezet naar het beloftenelftal.

"Ik had een gesprek met de clubleiding waarin ik zei dat ik graag iets nieuws wilde proberen", aldus Boilesen. "Ik heb bijgedragen aan de vier kampioenschappen en zou graag eens iets anders willen na zes jaar Ajax. Ze waren het niet met me eens en wilden dat ik mijn contract ging verlengen. Ik zei dat ik dat niet wilde. Ik kon een salarisverhoging krijgen, maar zei dat het niets met geld te maken had. Ik wilde graag iets nieuws."

Boilesen werd in de media neergezet als lastig, maar daar neemt de Deen afstand van. "De mensen die mij kennen weten dat ik geen Balotelli-type ben die overal rondloopt om problemen te maken. Het ging gewoon niet meer. Maar dat is voetbal. Het is een wereld waar het uiteindelijk om het geld draait."