Verbeek heeft weer reden tot juichen bij Bochum na doelpuntenfestijn

16-09-2016 22:05
6

Gertjan Verbeek staat er bij de clubleiding van Vfl Bochum weer iets beter op na een 5-4 overwinning op FC Nürnberg. De Nederlandse trainer wist maar liefst vier duels op rij niet te winnen met de Duitse formatie.

Een overwinning op Nürnberg was dan ook broodnodig. Bochum begon goed aan de wedstrijd. Al na zeven minuten stond de ploeg van Verbeek al met 2-0 voor. Kort daarna deed Nürnberg met een tegengoal wat terug, maar Bochum zette nog een keer aan en maakte kort daarna de 3-1. Die comfortabele voorsprong werd echter voor rust nog weggegeven. Verbeek zal in de rust ongetwijfeld tekeer zijn gegaan tegen zijn ploeg doordat het vóór de theepauze nog twee goals weggaf.

In het tweede bedrijf wist Bochum de schade te herstellen. Kort na de onderbreking nam de ploeg van Verbeek afstand van Nürnberg en vlak voor tijd werd de marge vergroot naar twee. In de blessuretijd werd het nog even spannend door de aansluitingstreffer van Nürnberg, maar de drie punten blijven in het Grundig stadion.