De Haan verklapt gemiddeld salaris Excelsior-speler: 'Neemt gelukkig wel toe'

De Haan verklapt gemiddeld salaris Excelsior-speler: 'Neemt gelukkig wel toe'

18-09-2016 11:23
8

Excelsior werkt met één van de kleinste spelersbudgetten in de Eredivisie. Algemeen directeur Ferry de Haan stelt dat de Rotterdamse club er hard aan werkt om dat op te schroeven.

"Als je naar een gemiddeld salaris kijkt zal dat tussen de zestigduizend en negentigduizend euro zijn", liet De Haan zondag weten bij De Tafel van Kees. "Uiteraard hebben we uitschieters naar boven, maar ook jonge spelers die daar onder zitten. Dan kom je op dit gemiddelde uit. Het neemt gelukkig wel toe."

Wedden

Meer odds

Daar ligt dan ook een grote uitdaging voor Excelsior, de huidige nummer zeven van de Eredivisie. "Het gaat om het spelersbudget bij Excelsior, dat is het allerbelangrijkste." De Kralingers werken met een totaalbudget van 2,5 miljoen. "Daarmee kunnen we redelijk concurreren met onze collega's", aldus De Haan.

Tim Krul, die door Newcastle United is verhuurd aan Ajax, kan zijn oren niet geloven. "Dat is ongelooflijk dat budget. In de Premier League krijg je alleen voor televisiegelden al honderd miljoen. Dat is het verschil."