Feyenoorder wordt 'echte captain': 'Als hij dat in toom houdt is hij belangrijk'

Feyenoorder wordt 'echte captain': 'Als hij dat in toom houdt is hij belangrijk'

19-09-2016 21:18
10

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi wist zich tijdens het gewonnen uitduel met PSV (0-1) wederom positief te onderscheiden. Edo Ophof, rapporteur voor De Telegraaf, ziet de Marokkaanse voetballer stappen maken.

"Hij gaat voorop in de strijd en met zijn gedrevenheid kan hij de hele ploeg naar een hoger plan tillen", vertelt hij in het dagblad. "Op de juiste momenten wint hij zijn duels. Karim ziet en voelt waar ballen terechtkomen, hij weet wanneer hij druk moet zetten en wanneer hij de tegenstander moet opjagen." Het middenveld van de Rotterdammers maakt volgens Ophof dit seizoen sowieso een ijzersterke indruk.

Vooral de samenwerking met Tonny Vilhena wordt geroemd. "Samen met Vilhena wist hij op een gegeven moment de aanvoer naar Luuk de Jong goed af te snijden. De spits van PSV had het daardoor bijzonder lastig", vervolgt de rapporteur, die El Ahmadi ook tegen Manchester United al één van de beste spelers vond aan Feyenoord-zijde.

"Hij wordt steeds meer een echte captain. Ook in Europa heeft hij zijn meerwaarde bewezen. Het is nu belangrijk dat hij week in, week uit zijn hoofd erbij weet te houden. In het verleden raakte hij zichzelf nog wel eens kwijt en pakte hij uit frustratie een kaart. Wanneer hij dat in toom weet te houden en vanuit zijn kwaliteiten blijft voetballen, is hij een heel belangrijke speler voor Feyenoord."