Adebayor-transfer ketst af: 'Whiskey in zijn koffie, sigaret en privéhelikopter'

Adebayor-transfer ketst af: 'Whiskey in zijn koffie, sigaret en privéhelikopter'

19-09-2016 21:32
11

Emmanuel Adebayor heeft er zélf voor gezorgd dat zijn beoogde transfer naar Olympique Lyon is afgeketst. Dat claimt trainer Bruno Genesio maandagavond tegenover France Football.

Adebayor leek op weg naar een contract bij Lyon, maar op het laatste moment ketste de overgang af. Volgens de clubloze spits uit Togo vanwege een bizarre eis van de Franse topclub. Genesio heeft een andere lezing. De Lyon-trainer sprak vorige week af met Adebayor om een kop koffie te drinken.

"Ik ontving hem in het café en vervolgens vroeg hij om een shot whiskey bij zijn koffie!", vertelt de verbaasde Genesio. Daarmee was de kous nog niet af. "Adebayor had een sigaret op zijn lip en wilde een privéhelikopter die hem dagelijks naar de training bracht. Ook wilde hij een persoonlijke assistent meenemen, een villa met zwembad en rugnummer 10."

"Hoe dan ook", vervolgt Genesio, "het begon slecht, maar ik was bereid om te luisteren. Dit is toch een man die voor Arsenal, Manchester City en Real Madrid heeft gespeeld. Maar na het gesprek werd mijn gevoel bevestigd: voor hem is er geen plaats bij Olympique Lyon."