Update: Janmaat langer dan gedacht buitenspel met schouderfractuur

Update: Janmaat langer dan gedacht buitenspel met schouderfractuur

23-09-2016 11:52
6

Een fikse tegenvaller voor Daryl Janmaat: vanwege een scheurtje in zijn schouder is de vleugelverdediger van het Nederlands elftal en Watford minimaal twee weken uit de roulatie. 

De naam van Janmaat ontbrak dinsdagmiddag in de 29-koppige voorselectie van bondscoach Danny Blind. Nu blijkt dus waarom: de rechtsback komt zeker twee weken niet in actie. Mogelijk is hij zelfs drie weken uit de roulatie. Janmaat liep zijn blessure zaterdag op, tijdens het thuisduel van Watford met Manchester United (3-1 winst). Tijdens die wedstrijd was de oud-speler van Newcastle United, Feyenoord, sc Heerenveen en ADO Den Haag goed voor één assist. 

Tijdens de afgelopen interlandperiode was Janmaat (27) nog wél van de partij bij Oranje. Hij stond in de basis tijdens de interland tegen Zweden (1-1). Oranje speelt begin oktober twee WK-kwalificatieduels. Op 7 oktober is Wit-Rusland de tegenstander in De Kuip. Drie dagen later komt Frankrijk op bezoek in Amsterdam. 

Update 23/9 11.52: Het ziet er niet goed uit voor Daryl Janmaat. De 27-jarige rechtsback viel afgelopen zondag tegen Manchester United (3-1) uit met een schouderblessure en staat waarschijnlijk langer buitenspel dan gedacht. In Engeland wordt gemeld dat hij niet twee weken, maar een maand buitenspel staat. Janmaat heeft last van een fractuur in zijn schouder.

Lees ook: 29 namen in voorselectie Oranje: De Vrij en Anita erbij, Bazoer afgevallen