Ajax contracteert Koen Weijland en zorgt voor primeur: 'Dit is een droom'

Ajax contracteert Koen Weijland en zorgt voor primeur: 'Dit is een droom'

22-09-2016 10:58
67

E-Sporter en VoetbalPrimeur-presentator Koen Weijland gaat per direct de clubkleuren van Ajax verdedigen. De Amsterdamse club heeft de 23-jarige FIFA-speler donderdag officieel gecontracteerd.

Weijland is vijfvoudig Nederlands kampioen en kroonde zich in 2010, 2011 en 2015 tot nummer één van de wereld. Bij VoetbalPrimeur kreeg Weijland de kans om professioneel gamer te worden. Ajax voegt hem nu, anderhalf jaar later, officieel toe aan de selectie. Weijland krijgt een rugnummer (39), een plek in de kleedkamer en gaat Ajax vertegenwoordigen op nationale en internationale FIFA-toernooien.

'Ajax-persoonlijkheid'
"Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan. Genoeg redenen om blij te zijn met onze samenwerking", reageert Ajax-directeur Edwin van der Sar op het nieuws.

Met het aantrekken van Weijland wil Ajax nog beter de jeugd aan de club binden, zegt Van der Sar. "Mede omdat we Koen niet alleen steunen tijdens grote toernooien, maar ook samen met hem activiteiten voor onze fans gaan organiseren. Daarbij vinden wij het belangrijk om zowel het digitale speelplezier te vergroten, als de jeugd te stimuleren om zelf te gaan voetballen. Die twee werelden kunnen prima samengaan en elkaar zelfs aanvullen."

'Een droom'
Voor Weijland, die al een succesvol YouTube-kanaal heeft, is het een bijzondere dag. "Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid", zegt hij. "Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien." Weijland hoopt dat hij een positieve werking heeft op alle jonge Ajax-fans. "Ik ben ervan overtuigd dat ik als Youtuber en FIFA E-Sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken."

Primeur
Met het contracteren van Weijland zorgen de Amsterdammers voor een primeur. Ajax is de eerste Nederlandse club die een E-sporter aan zich bindt. Weijland zal donderdag direct zijn debuut maken in het Ajax-shirt als hij samen met een aantal Ajax-spelers bij de opening van de FIFA XPERIENCE in de Amsterdamse Kalverstraat is. Daar gaat de Ajax-selectie tegen een aantal fans de nieuwe FIFA 17-game spelen. Woensdag 28 september komt Weijland opnieuw in actie tijdens een speciaal FIFA-event in Amsterdam.