Update: KNVB handhaaft schorsing voor Kali na veelbesproken ingreep

Update: KNVB handhaaft schorsing voor Kali na veelbesproken ingreep

23-09-2016 10:26
67

Willem II is gepikeerd over de rode kaart die Danny Makkelie (foto) woensdagavond uitdeelde aan Anouar Kali. De leidsman wilde in eerste instantie geel trekken voor een overtreding van de middenvelder, maar op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel kon de Willem II'er inrukken. 

Onterecht, vindt de formatie uit Tilburg, die dus ook niet akkoord gaat met de opgelegde schorsing van drie duels (één voorwaardelijk). Er was in de ogen van directeur Berry van Gool absoluut geen sprake van een 'clear incident'. Tijdens de instructiebijeenkomst van de KNVB, afgelopen maandag bij Willem II, was bovendien juist benadrukt dat een videoscheids zich niet zou bemoeien met de vraag of een overtreding geel of rood waard is, weet het Brabants Dagblad. 

"De discussie is niet of Kali een overtreding maakte. Het gaat erom of die overtreding geel of rood moet zijn. Wij willen weten of de tuchtcommissie vindt dat de video referee daarvoor ingezet had mogen worden. Wij denken van niet", aldus Van Gool. "Er was geen commotie op het veld. Niemand protesteerde toen scheidsrechter Makkelie het vergrijp met geel bestrafte. Er kwam zelf geen verzorger op het veld. Dat er uiteindelijk toch rood getrokken werd, was voor iedereen een verrassing."

Donderdagavond vindt in Zeist een zitting plaats. Willem II hoopt dat de straf voor Kali wordt teruggedraaid door de voetbalbond. 

Update 23/9 10.26: De tuchtcommissie van de KNVB handhaaft de straf voor Anouar Kali. De middenvelder van Willem II wordt voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De tuchtcommissie acht bewezen dat Kali zich in de bekerwedstrijd tegen Ajax (5-0) schuldig heeft gemaakt aan 'ernstig gemeen spel' en dat arbiter Danny Makkelie in zijn recht stond na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Kali kan nog in beroep gaan.

Lees ook: Primeur in de Arena: 'Ik kwam tot de conclusie dat dit honderd procent rood was'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie