Videoscheidsrechter drukt ook in De Kuip zijn stempel en geeft geen penalty

23-09-2016 07:26
3

Na Ajax – Willem II heeft de videoscheidsrechter donderdagavond ook bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Oss in de KNVB Beker zijn waarde bewezen. Scheidsrechter Pol van Boekel schakelde in de tweede helft de hulp in van Danny Makkelie.

Van Boekel wachtte in de tweede helft na een pittig duel tussen Oss-speler Dominique Kivivu en Feyenoord-spits Michiel Kramer lang met het laten nemen van een hoekschop. De leidsman had namelijk de hulp in geroepen van Makkelie, die buiten De Kuip het voorval beoordeelde, meldt De Telegraaf. Hij kwam tot de conclusie dat het duw- en trekwerk niet zwaar genoeg was.

Daarom volgde geen strafschop, maar mocht Steven Berghuis alsnog de corner nemen. Feyenoord trok voor eigen publiek uiteindelijk met 4-1 aan het langste eind. Die zege kwam voor de koploper van de Eredivisie echter allerminst eenvoudig tot stand. In de tweede ronde van de KNVB Beker wacht voor de equipe van Giovanni van Bronckhorst een treffen met Excelsior.

Bij het duel tussen Ajax en Willem II had de videoscheidsrechter zijn vuurproef beleefd. De rollen tussen Van Boekel en Makkelie waren in de Arena nog omgedraaid. Na advies van eerstgenoemde trok Makkelie een rode kaart voor Anouar Kali.