'Usain' Zivkovic verrast: 'Ik speel weer regelmatig, vertrouwen van de trainer'

'Usain' Zivkovic verrast: 'Ik speel weer regelmatig, vertrouwen van de trainer'

23-09-2016 12:12
11

Richairo Zivkovic was nooit de langzaamste, maar weinig mensen vermoedden dat de gehuurde spits van FC Utrecht zó snel was. Hijzelf was niet verbaasd, laat hij weten na afloop van de 1-3 zege op FC Twente in de KNVB Beker.

Zivkovic scoorde twee keer tegen Twente, waarvan zijn doelpunt in extremis wel heel bijzonder was. Met negentig minuten in de benen gooide de aanvaller er een ongelooflijke sprint uit. FOX Sports berekende dat hij de 100 meter aflegde in 10.96 seconden.

"Ik probeerde nog alles te geven in de laatste minuut. Ik had niet verwacht dat ik nog zo'n goal kon meepikken. Ik weet wel dat ik hartstikke fit ben op het moment", verklaart Zivkovic tegenover FOX Sports. "Voetballend moet het nog wel beter. Dit was ook absoluut niet mijn beste wedstrijd. Maar ik ben trots op het team, dat zich herpakt heeft na afgelopen vrijdag (1-5 tegen FC Groningen, red.)."

"Ik weet niet hoe veel voorsprong hij had, maar ik wist dat de bal de achterlijn niet zou halen. Ik probeerde het en had er vertrouwen in dat de bal binnen zou blijven en dat ik sneller zou zijn", vervolgt hij over zijn Bolt-achtige spurt. De twintigjarige spits is blij. "Ik speel weer regelmatig en ik krijg het vertrouwen van de trainer. Voor een jonge speler is dat het belangrijkst."