Ajax-aankoop maakt indruk in Barcelona: 'Snel en de baas over de bal'

Ajax-aankoop maakt indruk in Barcelona: 'Snel en de baas over de bal'

25-09-2016 18:56
25

Niet alleen in Nederland maakt Davinson Sanchez de laatste weken indruk. De Ajax-verdediger – in het gewonnen competitieduel met PEC Zwolle (5-1) twee keer trefzeker – wordt positief beoordeeld in Spanje.

Sanchez was in de eerste helft twee keer trefzeker met het hoofd. 'Eén van zijn sterke punten', onderschrijft El Mundo Deportivo zondag. De Catalaanse sportkrant vergelijkt de sterke Colombiaan met Samuel Umtiti, die deze zomer Olympique Lyon verruilde voor FC Barcelona.

'Hij is snel en is de baas over de bal. Umtiti heeft een betere pass in de benen, maar Sanchez kan weer beter koppen. Omdat hij zo attent is bij standaardsituaties werd Ajax zaterdagavond de goede kant op gewezen. De Amsterdamse club heeft met Sanchez een goede speler in huis gehaald.'

El Mundo Deportivo schrijft over Sanchez, omdat de verdediger in de zomer ook naar Barcelona B kon. Hij gaf echter de voorkeur aan Ajax, waar hij wél uitzicht had op speelminuten op het hoogste niveau. Ajax betaalde deze zomer iets meer dan vijf miljoen euro voor hem aan Deportivo Nacional.