Van der Hoorn betrokken bij veelbesproken moment: 'Keek De Bruyne in z'n ogen'

Van der Hoorn betrokken bij veelbesproken moment: 'Keek De Bruyne in z'n ogen'

26-09-2016 11:07
4

Mike van der Hoorn kende zaterdag een ongelukkig basisdebuut bij Swansea City. De Nederlandse stopper was betrokken bij een veelbesproken penaltyincident: in het strafschopgebied ging Manchester City-ster Kevin De Bruyne neer nadat Van der Hoorn hem met zijn arm had geraakt. 

's Avonds kreeg het voorval bij voetbalshow Match of the Day veel aandacht. Verdiende De Bruyne een penalty? Van der Hoorn denkt van niet. "Ik heb het moment nu een paar keer teruggekeken. Ja, ik raak hem, maar nee, ik denk niet dat het een strafschop was", aldus de oud-speler van Ajax en FC Utrecht in gesprek met Wales Online. 

Wedden

Meer odds

"Het is heel natuurlijk voor een verdediger om zich breed te maken op het moment dat hij de bal afschermt. De Bruyne is veel kleiner dan ik, dus natuurlijk komt mijn elleboog dan in de buurt van zijn gezicht. Hij viel omdat hij geen kant meer op kon gaan. Hij hoopte natuurlijk een penalty te krijgen - en de scheidsrechter gaf 'm ook."

Een schwalbe wil Van der Hoorn de actie van de Belgische stilist niet noemen. "Hij zei tegen me dat hij iets voelde, maar ik keek in zijn ogen en ik wíst gewoon dat hij viel omdat hij niet meer bij de bal kon. Het is slim van hem, denk ik, maar natuurlijk teleurstellend voor ons." Sergio Aguëro benutte de toegekende penalty. City won in Wales met 1-3.