Bosz op de vingers getikt door assistent: 'Een aantal jongens was zo goed'

Bosz op de vingers getikt door assistent: 'Een aantal jongens was zo goed'

26-09-2016 16:12
7

Peter Bosz is niet verbaasd dat Ajax zaterdag in de tweede helft gemakkelijk wegliep bij PEC Zwolle. De trainer genoot van het optreden van zijn ploeg, dat de bezoekers uit Overijssel met 5-1 de baas was.

"We hebben zo veel spelers met individuele klasse", zegt Bosz in gesprek met Ajax TV. "In het begin van wedstrijden, als tegenstanders nog helemaal fit en fris zijn, lopen ze nog bepaalde gaten dicht. Maar als je die bal snel laat gaan, kunnen ze dat op een gegeven moment niet meer belopen. Toen we die derde goal maakten, was het eigenlijk gespeeld."

Bosz genoot van Ajax. "Hendrie (Krüzen, red.) zei op een gegeven moment op de bank: 'geniet nou eens man'. Je bent altijd analytisch bezig en je probeert altijd te kijken staan we goed, waar kunnen we nog een voordeel halen, waar kunnen eventueel gevaren ontstaan. Maar op een gegeven moment waren die jongens zo goed aan het voetballen, zo goed aan het tikken. Een aantal jongens was zo goed, dat het ook wel eens mooi is om daar zelf van te genieten."

Onder meer Kasper Dolberg maakte indruk met twee treffers. "Zo jong en dan toch al zo goed. Daar moeten we toch heel voorzichtig mee zijn", stelt Bosz. "Die voetballende uitstraling heeft hij, terwijl hij heel rustig is. Ik denk dat het een echte spits is. Hij komt af en toe in de bal om te helpen als kaatser, maar is vervolgens ook wel weer op tijd voor de goal."