Man van bedenkelijk Eredivisie-record zoekt club: Makkelijk scoren natuurlijk

Man van bedenkelijk Eredivisie-record zoekt club: "Makkelijk scoren natuurlijk"

28-09-2016 07:42
2

Hij zal waarschijnlijk voor altijd bekend blijven staan als de man die in 2011/12 een Eredivisie-record neerzette door namens RKC Waalwijk liefst twaalf gele kaarten te pakken. Nu zit Guy Ramos (31) zonder club en hoopt hij op een nieuw avontuur. 

Het contract van de oud-speler van onder meer Roda JC bij het Zwitserse FC Wil werd onlangs verscheurd. "Wellicht drukte mijn salaris wat zwaar op de begroting. (...) Het duurde wel een tijdje voordat ik eruit kwam met de club. Daarom heb ik tegen aanbiedingen uit Zwitserland, Turkije en België nee gezegd", vertelt Ramos in gesprek met Voetbal International. 

In 2012 zette hij in Waalwijk een bedenkelijk record neer: twaalf keer geel in één seizoen. "Toen ik naar FC Wil trok, kopte bijna ieder medium dat 'de kaartenpakker naar Zwitserland' ging. Dat is makkelijk scoren natuurlijk. Maar het is best vervelend, want je krijgt direct een bepaald stempel. Bij clubs, maar ook bij scheidsrechters."

"Er wordt alleen nooit bijverteld dat het mijn eerste seizoen in de Eredivisie was en ik bij RKC speelde", vervolgt Ramos. "We stonden continu onder druk en als je nu zou bekijken waar ik die kaarten toen voor kreeg, weet ik zeker dat men zou zeggen dat er zeker drie onterecht waren. En Stanislav Manolev pakte datzelfde seizoen elf gele kaarten, bij PSV nota bene. Maar ik heb ermee te leven, misschien bekijk ik het ook maar door de bril van Guy Ramos."