UEFA stelt onderzoek in naar Champions League-duel PSV: banaan op het veld

UEFA stelt onderzoek in naar Champions League-duel PSV: banaan op het veld

29-09-2016 16:51
13

De UEFA start een onderzoek naar een incident dat woensdagavond plaatsvond tijdens de Champions League-clash tussen FK Rostov en PSV (2-2). Er werd in de tweede helft een banaan op het veld gegooid door een supporter van de thuisclub. 

De banaan die van de tribune werd gegooid, werd in eerste instantie niet opgemerkt door de aanwezige officials. Door de camera's werd het incident echter wél opgemerkt en daarom is de Europese voetbalbond nu een onderzoek gestart naar het - mogelijk - racistische gedrag van de aanhang van Rostov.

Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat de fans van de Russische club zich schuldig maken aan racisme. De UEFA heeft de club recentelijk nog bestraft na dergelijk gedrag in het duel met Ajax in de voorronde van de Champions League, eind augustus. Als straf moest een groot deel van de tribunes deze week leegblijven.  

Mocht de UEFA Rostov nu wederom schuldig bevinden, dan dreigt er een (veel) zwaardere sanctie. "Deze banaan zal ons duur komen te staan. Gezien het recente verleden is dit het ergste wat de club kon overkomen", citeert Voetbal International een woordvoerder van Rostov. "Misschien wordt de club gedwongen een wedstrijd achter gesloten deuren te spelen."