Opmerkelijk: Roda-routinier Brouwers zet per direct een punt achter carrière

Opmerkelijk: Roda-routinier Brouwers zet per direct een punt achter carrière

02-10-2016 11:58
17

Een opmerkelijk bericht uit Kerkrade zondag: Roel Brouwers stopt per direct met voetballen. De 34-jarige verdediger keerde afgelopen zomer nog terug bij Roda JC, dat hem transfervrij overnam van Borussia Mönchengladbach.

Brouwers kwam dit seizoen vijf keer in actie, al begon hij zaterdag in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen NEC op de bank. De mandekker doorliep vanaf zijn elfde de jeugdopleiding van Roda, waarvoor hij in het seizoen 2001/2002 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Hij kwam in zijn eerste periode uiteindelijk tot 49 wedstrijden in Kerkrade.

Wedden

Meer odds

Brouwers vertrok daarna naar SC Paderborn, voordat hij in 2007 bij Borussia Mönchengladbach terechtkwam. Met die laatste club promoveerde hij naar de Bundesliga en groeide hij uit tot aanvoerder. Afgelopen zomer werd zijn contract in het Borrusia Park echter niet verlengd, waardoor de weg naar een terugkeer bij Roda openlag.

De Limburgers schotelden hem een contract voor twee seizoenen voor, maar Brouwers maakt zijn eerste jaar in Kerkrade dus al niet af. Hij heeft op eigen intitiatief besloten te stoppen, meldt Roda. Bij zijn terugkeer was afgesproken dat hij na zijn loopbaan in een nog nader te bepalen functie aan de club verbonden zou blijven.