Brouwers wijst kunstgras als mogelijke schuldige aan: 'Speelt absoluut mee'

Brouwers wijst kunstgras als mogelijke schuldige aan: 'Speelt absoluut mee'

02-10-2016 12:21
3

Roel Brouwers zag zich onder meer door veel kleine pijntjes genoodzaakt te stoppen bij Roda JC. De 34-jarige verdediger raakte na zijn terugkeer afgelopen zomer al snel zijn basisplaats in het elftal van trainer Yannis Anastasiou kwijt.

Ook tegen NEC bleef Brouwers zaterdag op de bank, ondanks een blessure van Frederic Ananou. Zijn besluit stond echter al vast. "Dit is niet iets wat je in één nacht beslist, het speelde al langer", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik heb dit besluit genomen omdat ik heel veel last heb van kleine pijntjes, die ervoor zorgen dat ik niet kan brengen wat ik wil én ook moet van mezelf."

Wedden

Meer odds

Het kunstgras van Roda vormde voor Brouwers een belangrijk obstakel. "Dat speelt absoluut mee. Mijn pijntjes komen misschien ook wel van dat kunstgras, waar we dag-in dag-uit op trainen. Die ondergrond was voor mij gewoon heel erg wennen, en ik had niet het gevoel dat ik me daar snel aan zou aanpassen." Hoewel aan zijn loopbaan een abrupt einde komt, ziet hij het van de zonnige kant. "Maar ik heb een fantastische carrière gehad, waar ik trots op mag zijn."

De kans is groot dat de Heerlenaar in een andere rol aan Roda verbonden blijft. "Dat is wel de insteek, van mij sowieso. Alleen weet ik nog niet in welke rol, dat is nog open. Ik zie mezelf niet echt als een trainer. Daarover ga ik nog wel in gesprek met de club. Voorlopig ga ik het even rustig aan doen, proberen helemaal fit te worden. En genieten met de familie."