Leuk om mensen te verrassen door te laten zien dat ik nog steeds kan voetballen

"Leuk om mensen te verrassen door te laten zien dat ik nog steeds kan voetballen"

Ryan Babel heeft met zijn eerste treffer voor Deportivo La Coruña vleugels gekregen. De Nederlandse aanvaller schoot in de blessuretijd van het duel met Sporting Gijon zijn ploeg naar de overwinning. Daar is hij vanzelfsprekend blij mee.

"Dit zijn de momenten waar je als speler van droomt", vertelde Babel na afloop aan Spaanse media. "Het was mijn avond. Het belangrijkste zijn de drie punten. Dat was ons doel. Ik wilde m'n doelpunt met het hele team vieren, dus ik rende naar de bank."

Naar eigen zeggen is de rappe aanvaller nooit weggeweest. "Iedereen zegt nu: oh Ryan Babel is terug. Maar ik ben nooit weggeweest. Ik heb voor clubs gespeeld waar ik minder in de spotlights stond, maar ook daar heb ik honderd procent gegeven en heb ik het gevoel gehad dat ik daar iets bereikt heb. Maar ik weet dat mensen me een paar jaar niet hebben gezien. Het is leuk om mensen te verrassen door te laten zien dat ik nog steeds kan voetballen."

"Je kunt de toekomst niet voorspellen, maar mijn droom was altijd om in de Primera Division te spelen. Ik wil grote dingen bereiken terwijl ik hier ben. Voor ik scoorde, stonden de fans massaal achter ons. Ze herinnerden mij aan de steun die ik kreeg bij Liverpool. Zowel tijdens goede als slechte tijden stonden ze achter de ploeg en deden ze er alles aan om ons te steunen", besluit Babel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s