Xavi over Oranje: 'Ook gebeurd bij Barcelona, maar dat is een vergissing geweest'

Xavi over Oranje: 'Ook gebeurd bij Barcelona, maar dat is een vergissing geweest'

Gepubliceerd: maandag 3 oktober 2016 om 19:57ma 03-10-2016 om 19:57

FC Barcelona-legende Xavi vindt dat het Nederlands voetbal zich niet van de wijs moet laten brengen door de slechte resultaten. Dat zei hij maandag op een congres in de Amsterdam Arena.

Oranje moet niet verdedigend gaan spelen, ondanks dat resultaten de laatse jaren ronduit slecht waren. "Nederland moest juist vasthouden aan de filosofie van Cruijff, Van Gaal en Rijkaard en vele trainers die op een attractieve manier willen spelen", zegt Xavi volgens De Telegraaf. "Ik heb net gehoord dat Nederland zich een meer defensieve speelstijl wil aanmeten. Dat is ook gebeurd bij Barcelona toen het even niet goed ging, maar dat is een vergissing geweest."

Xavi verwijst naar de successen die het Nederlands voetbal jaren geleden boekte. "In de jaren 90 had Van Gaal veel succes met dominant en attractief voetbal. Ajax won er de Champions League mee. Zowel nationaal en internationaal boekte hij met aanvallend en internationaal voetbal grote successen. Daarom moet het Nederlands voetbal niet veranderen. Het moet de ideeën van Cruijff, Van Gaal en Rijkaard meer perfectioneren en in geen geval veranderen", aldus de Spanjaard.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws